Öğretim Üyeleri için Duyuru

Sevgili Koç Üniversiteliler,

Hem kampüsümüze yeni gelen hem de geri dönen siz öğrencilerimiz, öğretim üyelerimiz ve idari çalışanlarımıza çok sıcak bir hoş geldiniz !

Bugün bizi gerçekten 18 aydır dört gözle bekleyen ve özleyen kampüsümüze gelen tüm Koç Üniversitelileri selamlıyoruz . . . Koç Meydanı, Öğrenci Merkezi, avlular, Kütüphane ve Üniversitemizin bir çok farklı yerinin adeta hayata geri döndüğünü, öğrencilerimizle dolduğunu görmekten ne kadar memnun olduğumuzu tarif etmek çok zor . . .

Bu ‘hoş geldiniz’ mesajımız sadece bu sene aramıza katılanlara değil; Mart 2020’de 2 gün gibi çok kısa bir sürede kampüsümüzden ayrılan tüm camiamız için . . . Bu sene aramıza yeni katılan 1200’den fazla lisans öğrencimiz, yüzlerce Yüksek Lisans ve Doktora öğrencimiz ve onlarca akademik ve idari çalışanımızı kucaklarken, uzun bir aradan sonra bir araya gelmenin ortak sevincini yaşıyoruz.

Hepimiz çok uzun zamandır bu buluşmayı bekliyor ve hazırlanıyorduk; şimdi de öğretirken, öğrenirken, çalışırken ve sadece birlikteyken bile yarattığımız büyük enerjiyi tekrar yaşamak için sabırsızlanıyoruz. Yüz yüze randevumuz bir süredir askıya alınmış, ertelenmişti; ancak bu şansı tekrar yakaladığımız yeni dönemde sınıflarda, ofislerde, laboratuvarlarda ve kampüsün çeşitli yerlerinde maske ve fiziksel mesafe kurallarını da gözeterek birbirimiz ile olan etkileşimimizi daha da geliştirmek için elimizden gelen çabayı sarf edelim.

İdari ve akademik çalışanlarımızın çoğu, Güz Dönemi hazırlıklarımız için kelimenin tam anlamıyla yüzlerce saat çalıştı ve tüm planlarımızı, yeni sistemlerimizi çevrimiçi seçeneklerle yüz yüze bir öğretme/öğrenme modeli için uygulamaya koyduk. Ülkemizde ve dünyada sürekli değişkenlik gösteren COVID-19 ortamına uyum sağlamaya olabildiği kadar hazırız. Kampüse geri dönüş hazırlıklarımız Sağlık Bakanlığı ve ilgili kamu kurumlarından gelen öneri ve düzenlemeler çerçevesinde geçen seneden beri devam ediyor. Kendi sağlık uzmanlarımızla attığımız her adımı gereken özeni göstererek değerlendirme ve koşullar değiştiğinde hızlı ve kararlı bir şekilde uyum sağlayabilme ve esnek olabilme becerilerimizi daha da geliştirerek her türlü değişikliğe hızlıca cevap verebileceğimize inanıyoruz; zira önümüzdeki 12 ayın beraberinde yeni zorluklar getireceğinden hiç kuşkumuz yok.

Ancak lütfen şunu aklınızdan çıkarmayın; bu yaşadığımız salgın ve gelecekte karşımıza çıkacak yeni krizler zamanla geçecektir ve bizler şimdiden bu dönemden daha da güçlü ve dirayetli bir kurum olarak çıktık.

Şimdi geleceğe güvenle bakma zamanı . . .

Sevgili Öğrencilerimiz, ‘Zaman sizin zamanınız, Carpe Diem . . .’

Değerli Öğretim Üyelerimiz, ‘En iyi yaptığımız işi yapalım, bildiğimizi öğretelim, öğrencilerimizden öğrenelim ve bilinmeyeni araştıralım.’

Değerli İdari Çalışanlarımız, ‘Tüm destekleriniz için binlerce teşekkür, İyi ki varsınız!

Yeni Güz Döneminin beraberinde çok daha verimli, fikirlerle dolu ve kampüsümüze hayat getirecek bir yıl olması dileklerimizle . . .

Selam ve sevgiler,

Zeynep Gürhan Canlı